lørdag 15. august 2009

Hvem er cyxymu?

6.august ble Twitter utsatt for DDoS-angrep, noe som medførte at tjenesten var utilgjengelig for alle brukere i en periode. Flere nettsteder og nettaviser formidlet raskt en historie der angrepet ble knyttet til konflikten mellom Geogia og Russland, der den ukjente personen cyxymu (http://twitter.com/cyxymu) var det egentlige målet for angrepet. På CNet News siteres Facebooks sikkerhetssjef: "It was a simultaneous attack across a number of properties targeting him to keep his voice from being heard", Kelly said.

Da cyxymu ble angrepet var antall personer som fulgte ham på Twitter relativt lavt. Er sosiale medier så viktig noen vil ta ned en hel tjeneste for å hindre at du med noen hundre "followers" når ut med ditt budskap? Jeg var nylig inne på cyxymu sin twitter-konto og så at antall personer som følger ham nå har steget til over 2000, men siden han skriver mest på georgisk, så aner jeg imidlertid ikke hva han egentlig twitrer om. Og hvem er han egentlig?

Akkurat nå er jeg fremdeles interessert i mer informasjon om denne saken. Hva skriver cyxymu om, hvilken rolle har han, og er det logisk at russerne eventuelt har slike interesser i akkurat ham at de vil ta ned en hel tjeneste, og tross alt bare i et kort tidsrom, for at man ikke skal få fulgt med på oppdateringer? Det synes ikke logisk utfra det vi er blitt presentert av fakta. Per i dag har imidlertid cyxymu fått oppmerksomhet på konflikten Georgia - Russland, og han når ut med budskapet sitt til betydelig flere enn før angrepet.