onsdag 31. desember 2008

Hjelp - hva var koden!

I Aftenposten i går er det et oppslag om nasjonalt helsekort. I følge artikkelen skal tilgang til pasientjournalen vår styres fra kortet. Jeg synes egentlig tanken er god. Du skal selv ha kontroll på hvem som har tilgang til dine data og hvorfor.

Men helsekortet ikke er løsningen på det egentlige problemet. Nemlig behovet for å dele informasjon i helsevesenet mer effektivt mellom ulike aktører samtidig som man ivaretar personvernet på en forsvarlig måte.

God virksomhetsforståelse er en forutsetning for å lykkes med informasjonsutveksling og bruk av IT i helsesektoren. Hvilken informasjon har helsepersonell reelt sett bruk for når man skal utføre oppgaven mest mulig effektivt, og hvordan kan IT benyttes til å løse behovene best mulig?

Kanskje er et helsekort, borgerkortet og offentlig eID som allerede er lovet fra offentlig sektor, BankID eller andre eksisterende ID-løsninger en del av løsningen? Disse løsningene vil uansett bare være en liten del av svaret på å ta i bruk IT mer effektivt i helsesektoren.

Ingen kommentarer: